Filmstaden-app

Rebel and Bird vinner silver i Svenska Designpriset 2021

Skriven av Matilda Johansson
Rebel and Bird tilldelades igår silver under prisceremonin för Svenska Designpriset 2021. Priset är för arbetet med Filmstadens app och ingick i kategorin Digitalt-App.

”Vi har ett fantastiskt team från Rebel and Bird som jobbar med Filmstaden och Filmstaden har ett drömteam som ansvarar för webb och app från sin sida. Vilket otroligt erkännande att få efter ett långt samarbete och mycket hårt arbete med många kompetenta människor. Nu firar vi!”, Jonas Elgquist, VD, Rebel and Bird.

"Appen är en central och viktig del i relationen med våra gäster och vi, tillsammans med det fantastiska teamet på Rebel and Bird, jobbar ständigt med att utveckla och optimera upplevelsen. Att få ta emot det här priset är ett fint kvitto på att vi gör rätt och vi är så oerhört glada och hedrade”, Jennie Granbom, Senior Digital Manager, Guest Engagement på Filmstaden.

Tillsammans med Filmstaden och Mobiento har Rebel and Bird tagit fram en ny, användarfokuserad design av appen. Störst fokus har legat på ett nytt köpflöde och en total remake av Mina sidor.

Svenska Designpriset är hela Sveriges tävling i design och kommunikation som är öppen för alla som arbetar med design, grafisk design, formgivning och visuell kommunikation.

2020 nominerades Rebel and Bird för Gröna Lunds webbplats i Svenska Designpriset. 2019 vann Rebel and Bird silver för Kolmårdens webbplats.