årssummering-hero

Ett år av nysatsningar och innovation

Skriven av Matilda Johansson
Rebel and Bird blickar tillbaka på ett år fullt av kreativa och innovativa inslag. Tillsammans med både gamla och nya kunder har vi skapat digitala upplevelser som prisats och engagerat många människor. 

I början av året lanserade vi tillsammans med ODEON Kino och Filmstaden en uppdaterad app för norska biobesökare. En uppdatering med oklanderlig prestanda, ett helt nytt köpflöde och bästa tänkbara användarupplevelse. Läs mer om vårt arbete med appen här

Under våren delade vi med oss av hur vi tillsammans med Filmstaden utvecklade den digitala upplevelsen för att garantera Filmstadens gäster ett säkert biobesök under pandemin. Här kan ni läsa mer om hur digital innovation i form av ett uppdaterat bokningssystem möjliggjorde för Filmstaden att välkomna sina gäster på ett smittsäkert och ansvarsfullt sätt.

Tillsammans med Parks and Resorts har vi under året fortsatt att utveckla innovativa digitala upplevelser för att möta de krav på anpassningar som uppstått i pandemins tecken. Läs gärna mer om hur vi hittade snabba lösningar på plötsliga utmaningar och vilka resultat det genererade här

Vill du höra mer om hur vårt samarbete med Parks and Resorts fungerar och vad det genererat? Ta en titt på denna casefilm som spelades in på ett somrigt Gröna Lund i början av sommaren. 

Strax efter att vi var tillbaka efter sommarsemestern nominerades Filmstadens app i kategorin Digitalt - app för Svenska Designpriset 2021. Efter att användarna fått säga sitt tilldelades vi tillsammans med Filmstaden ett silver för appen. 2020 nominerades Rebel and Bird för Gröna Lunds webbplats och 2019 vann Rebel and Bird silver för Kolmårdens webbplats i Svenska Designpriset. Vi är så glada och stolta över att vi fick vara del av tävlingen en tredje gång! Här kan du läsa mer om vårt silver. 

Senare under året lanserade vi en uppdaterad version av Filmstaden Media, en webbplats för att inspirera och informera om annonsering. Filmstaden var i behov av en uppdatering av sin webbplats för nuvarande och potentiella kunder som vill annonsera på bioduken. Rebel and Bird tog fram en ny, informativ och inspirerande design som vilar på en otroligt snabb plattform. Läs mer om den här

Rebel and Bird fick under hösten för tredje året i rad fortsatt förtroende att arbeta med Mustaschkampen och utveckla deras webb för årets kampanj med syfte att samla in pengar till forskning kring Sveriges vanligaste cancersjukdom, prostatacancer. 

För att verkligen uppmärksamma årets kampanj anmälde Rebel and Bird hela företaget till årets Mustaschmil. Att bidra och medverka i Mustaschmilen var ett självklart sätt för oss att vara med och göra skillnad. Här kan ni läsa mer om vår medverkan. 

Under året har Rebel and Bird positionerat sig inom e-handelsvärlden. Vi har haft förmånen att tillsammans med vår partner Norce välkomna flera nya kunder, Happy Homes, Life, Stjärnurmakarna och Nordbutiker. Tillsammans har vi påbörjat spännande resor mot att leverera fantastiska e-handelsplattformar med digitala upplevelser i världsklass. 

Sist, men inte minst, har Rebel and Bird under 2021 växlat upp bolagets arbete med jämställdhet och inkludering. Vi har definierat tydliga mätbara mål och antagit en ny strategi och operativ plan. Som del av detta arbete har vi även valt att samarbeta med Tjejer Kodar och stötta deras viktiga verksamhet. Under 2022 kommer fler spännande samarbeten och initiativ att presenteras. 

Nu blickar vi framåt mot ett kreativt och inspirerande nytt år där vi tillsammans med våra kunder ska fortsätta att skapa digitala upplevelser som driver engagemang, lojalitet och tillväxt. 

God Jul och ett Gott nytt 2022!