Ettårsjubileum i Örebro!

Nu har det gått ganska så exakt ett år sedan Rebel and Bird startade ett kontor i Örebro. Så hur har det gått sen då? Vi träffar Sofia Bergenlid som är vår Site manager i Örebro för att låta henne berätta lite mer.

Hej Sofia, vad har varit det mest utmanande med att starta det här kontoret?

- Hej! Det är viktigt för oss att Örebrokontoret blir en naturlig del av det Rebel and Bird som redan existerar och som har gjort det sedan 2012. Vi är måna om att ha en och samma kultur - oavsett stad. Vi försöker göra så mycket som möjligt tillsammans trots att vi befinner oss på olika platser geografiskt. De flesta av oss är vana att arbeta i hybridteam, där vi sitter i olika städer och till och med i olika länder. Men jag tycker att det fungerar riktigt bra nu! En annan utmaning är såklart att attrahera rätt kompetens. Men i Örebro finns det många tech-stjärnor och vi har redan lyckats fånga några av dem, lyckligtvis.

Vad har varit det roligaste med att starta Örebro-kontoret?

- Det roligaste är att vi har möjlighet att nå ut till en ny marknad i en ny stad med det grymma erbjudande vi har på Rebel and Bird. Att vi dessutom har möjlighet att dela kontor med några av våra systerbolag inom B3 skapar också ett samarbete över bolagsgränserna, som i sin tur gör oss ännu mer relevanta och starka på marknaden - vi arbetar mycket tillsammans i mixade teamleveranser.

Hur ser er leverans ut idag och vad jobbar ni med för kunder?

- I Örebro har vi just nu en mix av frontend-utvecklare, UX/designers och projektledare. Vi sitter just nu i projekt hos kunder som Preem, Vattenfall, Spendrups och Fyrklövern varav de sista tre ingår i vår ”e-handels-hub” som vi driver härifrån Örebro.

Hur har det gått med rekrytering och tillväxt?

- Under året har vi blivit ett gäng på 6 personer här i Örebro och vi vill så klart bli fler.

Sammanfattningsvis låter du ganska nöjd? Det känns som att vi är på god väg att skapa något riktigt bra?

- Definitivt. Vi har lyckats skapa en god tillväxt i både antal anställda och i antalet kunder. Sen vill man ju alltid lite mer. Det har dessutom varit en otroligt rolig och lärorik resa ”so far”.

Vill du veta mer?