Sara Holm

“Rebel and Bird är ett företag som hela tiden vill utvecklas till det bättre och det var en av anledningarna till att jag ville jobba just här”

Skriven av Matilda Johansson
På Rebel and Bird arbetar fantastiska utvecklare inom frontend och backend, digitala strateger, projektledare, UX- och visuella designers. Sara Holm är frontendutvecklare på Rebel and Bird. I denna intervju får vi läsa om varför hon sökte sig till bolaget och när hon har som roligast på jobbet.

 Vad gör du på Rebel and Bird?

- Jag jobbar som frontendutvecklare på Rebel and Bird. Det bästa med att jobba med frontend är att det handlar om problemlösning och att bygga saker. Det är ganska visuellt vilket passar mig, jag får en direkt bekräftelse på det jag bygger i browsern och kan se om det fungerar eller ej. Sedan gillar jag att bygga upp en design. Hur det ser ut, men även UX, alltså interaktionen på webbplatsen.

Varför sökte du dig till just Rebel and Bird? 

- Jag har tidigare jobbat på digitalbyrå, produktbolag och som konsult. Jag gillade att vara konsult men ville vara på ett ställe där jag har kvar mina kollegor mellan uppdragen/projekten och är del av ett team, därför var Rebel and Bird intressant för mig. Tekniken Rebel and Bird arbetar med lockade mig också. Jag kände att det fanns mycket för mig att lära.

Var det en självklarhet för dig att bli utvecklare? 

- Nej. Jag jobbade med marknadsföring och kommunikation tidigare. En liten del av mitt arbete då var att jobba med HTML, så det blev första steget in i att programmera för mig. Senare sökte jag in på en YH-utbildning inom frontend och hittills har jag aldrig velat gå tillbaka till att arbeta med kommunikation.

När har du som roligast på jobbet? 

- Samarbetet med mina kollegor är det roligaste. Att diskutera hur vi bäst löser saker och att vara del av ett team som arbetar tillsammans. Utöver det är det roligaste när jag förstår och reder ut ett problem. Det är den bästa känslan!

Vad är det viktigaste hos en arbetsgivare enligt dig? 

- Att det är kul och en öppen kultur. Men det är också viktigt med struktur, riktning och inkludering. Att alla får chans att känna sig välkomna.

Hur skulle du beskriva Rebel and Bird som arbetsplats? 

- Seriösa och kompetenta personer som vill ha roligt tillsammans i en öppen atmosfär. Det är ett företag som hela tiden vill utvecklas till det bättre och det var en av anledningarna till att jag ville jobba just här. Rebel and Bird känns inte som ett företag som bara vill säga att de arbetar exempelvis med inkludering, utan faktiskt arbetar aktivt för förändring.