sofie-hero

“Vi som jobbar här är kompetenta och det är något fint att få känna stolthet över det”

Skriven av Matilda Johansson
På Rebel and Bird arbetar fantastiska utvecklare inom frontend och backend, digitala strateger, UX- och visuella designers och projektledare. Möt Sofie Kedvik, en av Rebel and Birds frontendutvecklare, och läs om hennes väg in i tech och vad hon tycker är roligast med sitt jobb.

Vad gör du på Rebel and Bird?

- Jag är frontendutvecklare, vilket innebär att jag förskönar webbplatser och gör dem tillgängliga och användbara. Just nu gör jag detta hos Filmstaden tillsammans med mitt team från Rebel and Bird. 

Vad är det bästa med att vara frontendutvecklare? 

- Att jag har mycket kreativ frihet och får använda min fantasi. Jag uppskattar det nära samarbetet med våra designers och att tillsammans hitta lösningar på problem. Det finns alltid många möjliga lösningar på olika problem, så arbetet vi gör varierar och förändras alltid. Det tycker jag är kul. Jag uppskattar även att det hela tiden finns så mycket att lära sig. Lärandet stannar aldrig upp, vilket gör att jag ständigt utvecklas. 

Varför sökte du dig till just Rebel and Bird? 

- Jag vill vara på en plats där jag känner att jag verkligen vill jobba och Rebel and Bird lät som ett spännande bolag. När jag fick höra om bolagets sätt att arbeta i team och fokuset på att leverera saker tillsammans visste jag att “här vill jag vara med”. Att det dessutom är väldigt trevliga kollegor gör allt ännu bättre! 

“Alla säger att du måste vara så bra på matte för att bli frontendutvecklare. Det stämmer inte. Du kan bli frontendutvecklare utan att vara ett mattegeni!” 

Var det en självklarhet för dig att bli utvecklare? 

- Nej det var det inte. Jag har alltid varit intresserad av design och att rita och tog därför en kandidat inom informationsdesign och illustration. Men jag kände att det inte var helt rätt för mig, så jag läste vidare inom mediateknik och webbpublicering med fokus på HTML och CSS. Då kände jag “Wow! Detta är så kul”. 

Efter det gick jag en YH-utbildning och då kände jag direkt att jag hade hamnat rätt och att jag vill hålla på med utveckling för resten av mitt liv. Vem hade kunnat tro det? Alla säger att du måste vara så bra på matte för att bli frontendutvecklare. Det stämmer inte. Du kan bli frontendutvecklare utan att vara ett mattegeni! 

Hur skulle du beskriva Rebel and Bird som arbetsplats? 

- Jag tycker det är en härlig och öppenhjärtlig arbetsplats. Det känns som att jag umgås med vänner fast det är ett jobb. Många värdesätter att vi ska ha roligt på jobbet vilket bidrar till en fin stämning. 

Rebel and Bird har också en kultur där vi är stolta över vad vi gör. Vi firar våra framgångar och när vi har gjort något bra. Vi som jobbar här är kompetenta och det är något fint att få känna stolthet över det.