Tjejer Kodar

Rebel and Bird är stolt supporter till Tjejer Kodar

Skriven av Matilda Johansson
Rebel and Bird vill på ett aktivt sätt vara med och verka för en jämställd tech-bransch. Som en del av detta arbete inleder bolaget ett samarbete med Tjejer Kodar, en organisation vars mål är att sänka trösklarna och få fler kvinnor att testa på programmering.

"Vi är så glada över att samarbeta med Rebel and Bird. Tillsammans gör vi en konkret insats för att få fler kvinnor in till tech-branschen!”, Rebecca Winterqvist, Community & event manager, Tjejer Kodar

“Att tjejer och icke-binära kodar är idag en självklarhet, men så har det inte alltid sett ut. Tjejer Kodars ihärdiga arbete har varit en viktig del av detta paradigmskifte. Därför känns det extra kul och bra för Rebel and Bird att ingå i ett samarbete med just denna fantastiska organisation”, Jocke Ginsburg, Rekryteringschef, Rebel and Bird.

Tjejer Kodar är ledande inom kurser och utbildning i programmering för kvinnor i Sverige. Hittills har de utbildat över 8000 kvinnor inom flertalet tekniker. Deras mål är att sänka trösklarna och få fler kvinnor att testa på programmering.

Förutom Tjejer Kodar driver de även Technigo, en skola inom programmering samt gör utbildningar för företag som vill lyfta den tekniska kompetensen internt.