Rebel and Bird - en osminkad gris

Skriven av Andreas Ljungquist
Halloj! Andreas här. Jag jobbar som leveranschef på Rebel and Bird sedan 2016 och jag tänkte att jag skulle dela med mig lite av varför jag jobbar här och varför jag kommer att fortsätta göra så.

En gång blev jag stucken av en geting i mellangården. Å ja, du vet ju var den sitter. Nu undrar du säkert om den där getingen hade något som helst omdöme. Men till saken hör faktiskt att jag satte mig på den stackaren. Jag låg alltså inte på rygg med benen på vid gavel i syfte att låta getingen göra ett fritt val. För då hade även jag undrat över angreppsstället. Vad jag vill komma till är att getingen inte hade något val för att jag satte mig på den. På Rebel and Bird hyser vi stor avsky till existenser som sätter sig på andra och som fråntar andra dess fria val. Då biter vi också ifrån. Ordentligt. På Rebel and Bird värnar vi, kompromisslöst, om respekt, jämlikhet och rättvisa. Både på vår arbetsplats och i samhället i stort.

Sen har vi det här med passion. Att få jobba med det man brinner för är utan tvivel den mest centrala ingrediensen för utveckling och framgång. Jag tror t.ex. att Gunde Svan brann för längdskidor, att Antonia Ax:son Johnson brinner för entreprenörskap och att Leonardo da Vinci var djupt passionerad kring allt han tog sig an. Jag känner uppriktigt att alla mina kollegor brinner för det de gör. Varje dag. Med varje ny kund. Passionen är grogrunden för den dagliga glädjen, utvecklingen och den där vitala känslan av att känna sig behövd och eftertraktad. Det är varje medarbetares passion som gör att Rebel and Bird är så framgångsrikt.

Vår VD Jonas kör en Harley Davidson. Japp, så är det. Och ska jag vara helt ärlig så tyckte jag först att det såg lite fånigt ut. Men han trivs med det. Och det är en genuin livsstil han har. Han spelar trummor i ett hårdrocksband och spelar datorspel på nätterna. Så ja en Harley… it makes sense på något sätt. För oss på Rebel and Bird är det väldigt viktigt att alla får vara som man vill. Det är viktigt att vi har ett nyfiket och prestigelöst klimat där vi kan dela med oss av intressen, vara öppna med våra styrkor och svagheter och säga vad vi tycker. Olikheter förnöjer och förhöjer. Olikheter skapar oanade vägar fram och är ett oslagbart socialt lim.

Så för att knyta ihop säcken lite här, så tycker jag att vi på Rebel and Bird sticker ut i många avseenden. Jag har aldrig varit på en arbetsplats där det finns så mycket kärlek, kamratskap och acceptans. Så vill du hänga med ett roligt, prestigelöst och passionerat gäng om dagarna, så tycker jag att du ska kontakta Jocke hos oss. Japp, det är Jocke som ansvarar för rekrytering. Jocke är en lättsam och älskvärd kille som brinner för rekrytering, tatueringar, fiske och aktier. Slå honom en signal på 073 813 30 10 eller mejla honom på [email protected] och berätta vad du brinner för. Jag kan säga redan nu att det kommer att bli ett bra samtal.

Tack för mig!

Andreas