Mustaschkampen 2021

Rebel and Bird får fortsatt förtroende av Mustaschkampen inför årets kampanj

Skriven av Matilda Johansson
För tredje året i rad får Rebel and Bird förtroende av Mustaschkampen och Prostatacancerförbundet att utveckla deras webb för årets kampanj med syfte att samla in pengar till forskning kring Sveriges vanligaste cancersjukdom, prostatacancer.

“Det känns jätteroligt att vi har fått fortsatt förtroende att arbeta med Mustaschkampen och deras viktiga arbete. Många av oss känner starkt personligt engagemang för denna fråga, därför känns det extra fint att få bidra med just det vi kan bäst, att skapa engagerande digitala upplevelser”, Erik Westerdahl, Strategi- och teamchef på Rebel and Bird.

Under dessa tre år har Rebel and Bird utvecklat en helt ny webbplats till Mustaschkampen och årligen anpassat den till varje års aktuella kampanj med färg, bild och form. Rebel and Bird har även varit del av Mustaschkampens årliga julkampanjer och uppdaterat webbplatsen i syftet att förenkla processen för att donera pengar. Vårt fokus ligger alltid på att att göra sidan tydlig, informativ och konverterande. Vi vill att de som besöker sidan ska känna något, som resulterar i att de engagerar sig.

“För oss är det viktigt att ha en snygg och användarvänlig webbplats för Mustaschkampen. Det ska vara enkelt för användarna att kunna vara med och bidra samt hitta information om prostatacancer och om kampanjen som helhet. Vi har ett fantastiskt samarbete med Rebel and Bird. De är flexibla och kommer med förslag på nya smidiga lösningar för att förbättra sajten.”, Maria Ahlvik, kommunikationsansvarig på Prostatacancerförbundet.

Mustaschkampens arbete pågår året om. För att engagera dig, läs mer här.

Mustaschkampen är Prostatacancerförbundets kampanj som blandar humor med allvar för att bidra till forskning, utveckling och bättre vård, och samtidigt sprida kunskap om Sveriges vanligaste cancersjukdom: prostatacancer.