stjärnurmakarna-hero

Rebel and Bird har tillsammans med Norce tagit fram en helt ny design och plattform för Stjärnurmakarnas e-handel. Slutresultatet är en digital upplevelse med modern teknik och visuell design av högsta klass. 

Skriven av Matilda Johansson
Stjärnurmakarna ville utveckla sin e-handel och stärka relationen till sina kunder. Tillsammans med Norce har vi skapat en ny, modern e-handelsplattform med fokus på stärkt varumärke och ökad konvertering. 

”Vår e-handel och digitala närvaro är ett prioriterat fokusområde för oss. Tack vare vår uppdaterade design från teamet på Rebel and Bird och plattformsbytet till Norce har vi nu goda möjligheter att vidareutveckla och vässa vårt erbjudande framåt”, Jonas Linder, CCO, Stjärnurmakarna.

För att en e-handelsplattform ska erbjuda bästa möjliga upplevelse för kunderna behöver den vara snabb, tydlig, lättnavigerad och stabil. För att uppnå detta har vi i arbetet med Stjärnurmakarnas nya e-handel fokuserat på hur vi på bästa sätt kan kommunicera Stjärnurmakarnas varumärke och hur vi bäst hjälper kunderna att bli informerade och hitta. Vi har även fokuserat på hur vi bäst presenterar produkter och ger plattformen ett enkelt köpflöde med en smidig betalning. 

“I arbetet med redesignen av Stjärnurmakarnas webbplats har vi noggrant sett över kundens varumärke och hur vi bäst kan kommunicera det, både via UX och visuell design. Vi har även lagt stor vikt på att styra hur vi önskar att kunderna ska röra sig på sidan genom att förtydliga “call to action” för högsta möjliga konverteringsresultat”, Tomaž Mrevlje, UX-designer, Rebel and Bird.

stjärnurmakarna-bild

Projektet med Stjärnurmakarnas nya e-handel inleddes med en förstudie. Tillsammans med Stjärnurmakarna analyserade vi marknads- och målgruppsdata för att skapa en modern och konkurrenskraftig e-handel. Utifrån våra insikter har vi skapat en kundanpassad e-handel som möter de behov som finns på marknaden.

Vi har gått från en design som var rik på olika element och information, till en stilfull och ren design med produkterna i fokus. Denna förflyttning ger kunden en helt annan möjlighet att utforska sortimentet, bli inspirerad och enkelt hitta rätt produkt.

Vi har introducerat mycket vit yta för att ge sidan mer luft och positionerat om Stjärnurmakarnas logo för att deras varumärke ska få plats och fokus. All information på sidan är omstrukturerad så att den presenteras på ett sätt som är relevant för kunderna.  

Webbplatsens helt nya UX-design har även fokuserat på ny positionering och kontrastering av CTA-knappar, ett nytt navigationssystem vilket har minskat antalet klick kunderna måste gå igenom för att hitta det de söker. Detta sätt att arbeta med UX är extra viktigt för en e-handelsplattform som Stjärnurmakarnas, som måste ha mycket information kring sina produkter. 

Slutligen har laddningstiden minskat avsevärt, något vi vet ökar konverteringen och höjer den totala användarupplevelsen.

Tillsammans med Norce och Stjärnurmakarna har vi satt grunden för en ökad e-handelsaffär och vi ser med spänning fram emot att fortsätta optimera lösningen.  

“Det har varit en fröjd att arbeta tillsammans med Stjärnurmakarna och Jetshop för att åstadkomma en kundanpassad, effektiv och vacker e-handel som bygger vidare på varumärket med stolthet. Vi ser fram emot att fortsätta vår resa och nå nya höjder tillsammans”, Christofer Fontell, Projektledare, Rebel and Bird.