Happy Homes hero

Rebel and Bird har skapat en ny e-handel för Happy Homes med stark hemkänsla och snabba köp

Skriven av Matilda Johansson
Happy Homes har tillsammans med Rebel and Bird, Norce och Omniarch lanserat en ny e-handelsplattform. Den nya e-handeln andas Happy Homes varumärke och erbjuder enkla onlineköp med få, tydliga steg.

Rebel and Bird fick förtroendet att skapa en attraktiv och konkurrenskraftig e-handel med stor affärspotential åt Happy Homes. Resultatet är en hemtrevlig, lättnavigerad och tydlig e-handelsplattform som på ett inspirerande och informativt sätt presenterar produkterna för kunderna. 

Happy Homes önskade att deras kunder ska få samma bemötande oavsett om personen väljer att starta sin resa digitalt eller i butik. Genom att satsa på en ny e-handelsplattform tog de ett steg i rätt riktning för att möta kunderna och deras behov och erbjuda en sömlös upplevelse oberoende av var i landet kunderna befinner sig. 

“Vi vill inspirera våra kunder till att våga mer färg och skapa sin unika hemkänsla med hjälp av färg, tapet och golv. Det har Rebel and Bird tagit fasta på och tydligt fångat upp vår grafiska profil kring varumärket Happy Homes och lyft in element som är signifikanta för vår kedja. Vi vill ta det personliga som en lokal färghandlare står för och erbjuda det även online. Tillsammans med Rebel and Bird har vi tagit fram funktioner som hjälper oss med detta.”, Sandra Wigfors, E-commerce Manager, Happy Homes.

Snabba köp och inloggat läge

För att utveckla en optimal upplevelse för kunderna har vi fokuserat på att stegen mellan start till mål ska vara få, från det att de kommer in på sidan, till att de har hittat rätt produkter och betalat för dem. Hela flödet är nu tydligt och intuitivt. Upplevelsen höjs av att plattformen nu erbjuder kulörväljare och åtgångsberäkning vid köp av exempelvis färg. Kunderna får tillgång till färgkartor och hjälp med att beräkna hur mycket färg de behöver köpa. Detta är bra både för planering och plånbok samt för att hjälpa kunderna med minskat svinn genom att de får en tydlig bild av hur mycket färg de behöver.

Kunderna kan nu även logga in och följa sina ordrar under Mina sidor. Genom denna funktion får de en tydlig överblick av sina ordrar och sin historik. 

Möjligheterna att kontakta experter och butiker har även utvecklats genom tjänsterna “Färgsättning” och “Fasadkollen” där vi skapat upp kontaktformulär som möjliggör för kunderna att snabbt komma i kontakt med sin lokala färgsättare som kan hjälpa dem att skapa just sin hemkänsla. 

Stark hemkänsla

Med målet att hela upplevelsen ska andas Happy Homes har vi anpassat och förädlat deras grafiska profil’ och gjort den till en tydlig del av plattformen. 

I vårt arbete med UX och design har vi fokuserat på att lyfta hemkänslan ordentligt. För att lyckas med detta har vi använt varma Happy Homes-färger och mjuka former som skapar en hemtrevlig känsla. Vi har valt att arbeta lite extra med de färger av Happy Homes varumärke som hjälper till att lyfta hemkänslan och som skapar en inbjudande upplevelse. 

Layouten av viktiga länkar och cta-knappar på sidan är skapad för att kunderna ska kunna navigera på ett så optimalt sätt som möjligt. Vårt mål har varit att göra det snabbt och enkelt för kunderna att hitta vad de söker utan att bli vilseledda av information som inte är relevant för dem. Därför har vi tittat på hela användarflödet för att hitta alla potentiella smärtpunkter för att sedan skapa flöden som eliminerar att kunderna stöter på problem som gör dem frustrerade. 

I arbetet med Happy Homes nya e-handel har vi även arbetat om vissa delar av CMS:et. En stor skillnad för plattformens redaktörer är att vi har skapat upp teman och regler för varumärkets färger och sättet de får kombineras. Genom att i CMS:et styra och begränsa vilka typer av färgkombinationer som är korrekta utifrån Happy Homes varumärke får redaktörerna nu hjälp att göra rätt. Denna funktion gör det både lättare för redaktörerna att arbeta, men det säkerställer också att den visuella upplevelsen av e-handeln blir rätt och enhetlig.

Vi har även introducerat stor flexibilitet i hur redaktörerna kan arbeta med olika innehåll på plattformen. Fokus har legat på att det ska vara enkelt att arbeta med innehållshantering och hur text, video- och fotoinnehåll presenteras. Detta påverkar också kundupplevelsen då kunderna nu på ett tydligt och enkelt sätt informeras och inspireras av e-handelns olika produkter.

“Vi är så glada över att få vara med på resan när Happy Homes tar klivet in i e-handelsvärlden. Jag är stolt över resultatet. Tillsammans har vi skapat en vacker och effektiv e-handel som kommer driva Happy Homes affär till nästa nivå.”, Christofer Fontell, Projektledare, Rebel and Bird. 

Vill du inspireras? Klicka dig vidare till Happy Homes nya e-handel här.