filmstaden-media-header

Rebel and Bird lanserar ny version av Filmstaden Media

Skriven av Matilda Johansson
Rebel and Bird har tillsammans med Filmstaden lanserat en uppdaterad version av Filmstaden Media, en webbplats för att inspirera och informera om annonsering. 

Filmstaden var i behov av en uppdatering av sin webbplats för nuvarande och potentiella kunder som vill annonsera på bioduken. Rebel and Bird har tagit fram en ny, informativ och inspirerande design som vilar på en otroligt snabb plattform. 

”Förutom plattformsbytet har vi jobbat med att förbättra användarupplevelsen och skapa en tilltalande design som rimmar med Filmstadens varumärke och filmstaden.se. Vi har lyft fram de funktioner som våra mediekunder tycker är viktigast och vi har integrerat biofilmer i designen på ett sätt som vi hoppas skapar bio- och filmkänsla. Det har varit ett roligt arbete och som vanligt ett fint samarbete mellan oss och Rebel and Bird”, Jennie Granbom, Senior Digital Manager, Guest Engagement, Filmstaden.

Syftet med Filmstaden Media är att inspirera och informera om hur befintliga och kommande kunder kan köpa annonsplatser på biograferna, i och utanför salongen. Via webbplatsen kan annonsörerna även klicka sig vidare för att hantera innehållet för sina annonser. 

I arbetet med designen har vi fokuserat på att leverera en webbplats med tydlig och lättillgänglig information med en enkel grid som rymmer en lagom mängd information och som är flexibel och tydlig i sitt utseende för att behålla kundernas intresse. Vi har även skapat en enkel toppnavigering vilket är nyckeln till en lätt- och snabbnavigerad upplevelse. Som potentiell ny kund ska du snabbt förstå och bli inspirerad av vad det innebär att annonsera via Filmstaden Media och som befintlig annonsör ska du på ett enkelt sätt förstå hur du hanterar ditt innehåll. 

Filmstaden Media följer samma tekniska spår som vi arbetar med i stort på Rebel and Bird. Det är en statiskt byggd site med Gatsby, hostad i Azure med Contentful som CMS. Framför sajten ligger Cloudflare som CDN.

Ta en titt på den nya webbplatsen här.