Jocke Ginsburg

Vikten av att rekrytera rätt för att värna och utveckla det viktigaste på Rebel and Bird - kulturen

Skriven av Matilda Johansson
På Rebel and Bird är företagskulturen hjärtat i verksamheten. Det är kulturen som håller oss samman, driver oss framåt och gör oss unika. Jocke Ginsburg berättar om hur vi säkerställer att vi rekryterar personer som inte bara har rätt kompetens, men som också kommer att trivas och bidra till vår kultur.

Vad är det du letar efter då du rekryterar till Rebel and Bird? 

- Jag letar efter folk som jag tror kommer att trivas hos oss. Personer som trivs med sina kollegor och som tycker att deras profession är rolig. Man måste ha en genuin glädje inför det man ska göra på Rebel and Bird, att det är kul att koda, designa, projektleda - vad som nu är ens roll, annars kommer man inte att trivas här. 

Vad innebär det att trivas hos er? 

- Att trivas och passa i “Rebelkontexten” handlar om att vara en person som gillar att träffas och hänga med andra människor, som har nära till skratt och som bjuder på sig själv. Vi som jobbar på Rebel and Bird vill ha kollegor som bidrar till den existerande fina stämningen som finns här.

Hur gör du för att hitta dessa personer?

- I alla samtal jag har med potentiella kandidater är jag transparent med vad vi är för typ av bolag och vilka vi är som jobbar här. Jag vill ge en tydlig bild av hur vi är som grupp, vad vi gör för olika typer av aktiviteter och hur en dag på vårt kontor kan se ut.

Vad är det med Rebel and Bird som är speciellt för just er?

- Jag skulle säga alla genuina relationer. Här finns det både nära, halvnära och jättenära relationer. Vi har en kultur som erbjuder många sociala kontaktytor, både planerade och spontana, som möjliggör interaktion och relationsskapande mellan dem som jobbar här. 

Vår vision som bolag handlar inte om att vi ska ta över världen och utveckla nästa stora digitala genombrott. Vår vision är att vara den bästa arbetsgivaren och erbjuda den bästa arbetsplatsen för de som jobbar hos oss. En stor del av det handlar om vilka som jobbar här eftersom att vi är varandras arbetsmiljö. 

Hela vår affärsidé bygger på människorna som utgör Rebel and Bird. Om de inte trivs tillsammans kommer de inte vilja jobba kvar här. Och om de inte är roliga att arbeta med och bra på sina jobb kommer våra kunder inte att vilja fortsätta att jobba med oss. Så det finns ett stort värde att hämta hem genom att värna det som gör oss till oss.

Hur är en som är “rolig” att arbeta med?

- Vi äger förstås inte definitionen av vad rolig innebär, men i stort handlar det om passion, senioritet, skratt och lättsinnighet. 

Vill du veta mer?