Jonas Elgquist sommarhälsning 2024

Rebel and Bird summerar en vår av lanseringar och härligt häng

Skriven av Matilda Johansson
Månadens bolag, nytt kontor, lanseringar av stora sajter tillsammans med några våra fantastiska kunder och massa kul häng. Solen skiner och snart är det dags att ge sig hän en lång och skön sommar. Men innan både ni och vi slänger oss i solstolarna och laddar inför en spännande höst skickar Jonas Elgquist, VD på Rebel and Bird, med en hälsning från oss om vårens händelser och vad som händer framåt. 

Hallå Jonas! Berätta lite om hur våren har varit för Rebel and Bird? 

- Vi har haft en vår fylld av massa olika händelser. Allt från att vi i början av året flyttade in i vårt nya fina kontor på Wallingatan, till härliga events och stora lanseringar tillsammans med några av våra kunder. 

Med Filmstaden lanserade vi nya filmstaden.se och tillsammans med Preem lanserade vi deras nya groupsajt preem.com. Båda dessa sajter har mottagits väldigt bra så det var mycket jobb som resulterade i två riktigt bra lanseringar! 

I övrigt har alla andra kundsamarbeten rullat på och framöver väntar fler spännande lanseringar, bl.a. Spendrups e-handel för företagskunder (B2B) och Preems nya app (B2C). 

Det känns förstås väldigt roligt och bra att Rebel and Bird har levererat  trots en tuff marknad

Har något speciellt hänt? 

- Ja! Vi har vid två tillfällen blivit utsedda till “månadens bolag” av B3, koncernen som vi tillhör. Dels i höstas och nu igen under våren. Det känns förstås väldigt roligt och bra att Rebel and Bird har levererat  trots en tuff marknad. 

I linje med att vi som jobbar på Rebel and Bird har många blandade, men också gemensamma intressen, bl.a. mat och trevligt häng, har vi skapat en egen kokbok som kommer att släppas till världen, och gå att köpa på vår webb, under hösten. Kokboken innehåller en sexrättersmeny, speciellt skapad för oss av Göteborgsrestaurangen Bikt. Under våren fick vi chans att provlaga menyn tillsammans med proffskockar på fantastiska stället Solen. Kokboken kommer även att innehålla ett antal recept från Rebel and Birds coctailklubb och ett och annat tips från Zenit, vår arbetsmetodik. 

Under våren har vi också haft en ytterligare så kallad “boomerang”, en anställd som kommit tillbaka till Rebel and Bird. Det är vi förstås jätteglada för! 

Vi har fortsatt leverera värde genom att vara proaktiva, flexibla, kompetenta och lätta att samarbeta med

Har ni haft några utmaningar under dessa månader? 

- Många som jobbar inom samma bransch som oss har säkert känt av dippen som marknaden är i och svårigheterna som kommer med det. Men tack vare starka och bra kundrelationer har vi klarat oss trots marknadens utmaningar. Vi har fortsatt leverera värde genom att vara proaktiva, flexibla, kompetenta och lätta att samarbeta med. 

Vad händer framåt och under hösten? 

- Nu märker vi att det börjar puttra lite mer vad gäller förfrågningar så vi ser fram emot vad hösten har att erbjuda. Så snart marknaden vänder vill vi rekrytera och expandera så att vi kan växa så som vi vill, på fler ställen och med fler kunder. 

I början av hösten kommer vi att bjuda in till ett större kundevent, REBEL AND FRIENDS. Vi ser fram emot att träffa våra kunder och ha roligt tillsammans. Det ska vara kul att samarbeta med oss och att ses är en stor del av detta! 

I Örebro letar vi efter ett nytt kontor och fortsätter att förstärka vår position där. 

Utöver detta ska vi fortsätta att stärka vår kompetens internt. Just nu har vi ett extra fokus på hur alla som jobbar på Rebel and Bird kan använda AI för att utvecklas inom sina olika roller. Höstens första REBEL AND LUNCH, träffar då vi ses för att diskutera och jobba kring olika teman, kommer att handla om hur alla, inom sina specifika roller, kan fortsätta att nyttja AI på bästa sätt för att bli både snabbare och bättre på det de gör. Det händer så mycket hela tiden inom detta område så vi jobbar kontinuerligt med vår AI-kompetens. Alla kan inte vara piloter och testa allt själva så vi ser ett stort värde i att dela kompetens och erfarenhet för att alla ska hänga med i den snabba utvecklingen. 

Hur ska du njuta av din semester? 

- Jag ska åka till södra England vid havet och gå på Victorious, en festival med blandade musikgenrer. I övrigt ska jag påta i trädgården. Framförallt med min nya odlingsdel där jag odlar allt möjligt, potatis, morötter, sallad, lök, palsternacka med mera. 

Sen ska jag skriva lite ny musik med mitt band, men mest ska jag åka massa motorcykel och vara med barnen och se till att ladda batterierna inför en förhoppningsvis späckad höst!

Vill du veta mer?