life-hero

En snabb och tydlig E-handel för att öka konvertering och tydliggöra varumärket Life

Med sina 300 fysiska butiker i Norden önskade Life att satsa på en ny E-handelsplattform som tar produkterna närmare kunderna genom tydlig och inspirerande UX och design. 

Tidigare har Life-kedjan haft flera plattformar med en mängd olika tekniska lösningar. Rebel and Bird har nu hjälpt Life att skapa en enhetlig e-handel för alla länder. Utöver att Life kan stoltsera med en modern och konkurrenskraftig e-handelsupplevelse har Life dessutom fått stora vinster i form av kraftigt minskat underhållsarbete i och med den harmoniserade plattformen. Nu samlas allt under ett och samma tak i en stringent lösning där länderna delar funktioner inom plattformen. Ett flexibelt och smart sätt att arbeta på med avsevärt minskade kostnader.

"Life satsar framåt med fokus på omnikanallösningar för att fortsätta att behålla positionen som den ledande hälsokostkedjan i Sverige. Som en del i denna strategi har vi valt att skapa en ny omnikanallösning tillsammans med Rebel and Bird och Jetshop. Vår förhoppning är att den nya e-handelsplattformen skall öka både försäljning och kundnöjdhet såväl i butik som online. Att vara relevant i alla de kanaler kunderna finns i ser vi som en självklarhet för att lyckas med retail i framtiden”, Klas-Göran Petersson, CIO, Life

Ökad konvertering och ett tydligt varumärke 

Den nya e-handelsplattformen är snabb med korta laddningstider. Något som kommer påverka konverteringen positivt. Snabba upplevelser bidrar till bättre kundupplevelser som i sin tur genererar ökad konvertering. 

Med den nya designen får Lifes hela e-handel för alla länder ett enhetligt utseende. Ett viktigt steg framåt för att tydliggöra Lifes varumärke.

Produkterna nära kunderna 

Life önskade att deras produkter skulle komma närmare deras kunder. Designen har därför skapats så att produkterna hamnar närmare innehållet, vilket innebär att det är snabbare och enklare för kunderna att direkt köpa produkten de läser om. 

Att det ska vara enkelt och snabbt för kunderna att navigera och hitta det de söker på plattformen har varit ett tydligt fokus i framtagandet av UX och design. Vi har förbättrat filtreringsfunktionen så att kunderna snabbare hittar det de söker och gått från en tvåkolumnsdesign till en vertikal enkolumns-design med tydliga och relevanta filterkategorier högt upp på sidan. Resultatet blir mindre scrollande bland osorterade resultat, till sökbaserade och sorterade resultat. 

Utöver detta har vi framhävt sökfunktionen jämfört med tidigare eftersom 80% av kunderna använder sökfunktionen för att hitta det de söker. 

En mer tillgänglig e-handel

I arbetet med Lifes nya e-handel har vi också gjort ett grundligt arbete med hur vi kombinerar färger för att sajten ska bli mer tillgänglig. Vi har även adderat visuella hjälpelement som ska stötta kunderna i att snabbare förstå hur de kan navigera på sajten, exempelvis tydliga hierarkier i navigeringsnivåer och tydligare länkar.