Parks and Resorts - Gröna Lund

En fartfylld upplevelse

UX
Design
Utveckling
Analys
Projektledning

I korthet

En dag på tivolit eller djurparken ska inte handla om att stå i oändliga köer. Parks and Resorts som äger fyra av Sveriges största nöjesparker, utmanade Rebel och Bird att skapa en fantastisk kundupplevelse - både fysisk och digital. Planera ditt besök långt i förväg, låt din telefon guida dig genom alla olika upplevelser parkerna har att erbjuda och kom först i kön genom att köpa din biljett direkt utanför attraktionen i din telefon. Allt designat i ett äkta tivoliutseende.

Developed in partnership with 
Read Their case story

Gronalund.com nominerades till Svenska Designpriset 2020.

Experiment som vägvisare

Genom A / B-tester på webbplatsen fick man fram hur biljettelementet bäst presenteras på startsidan. Genom att testa olika kontrastfärger och textfraser fick man fram bäst sätt att sälja biljetterna på.

Ökad försäljning online 

+25%

"Vi är väldigt glada över vår nya webbplats för Gröna Lund. Designen har en riktig tivoli-känsla. Det är underbart! Nu upplever vi fördelarna med att ha alla nöjesparker på en gemensam webbplattform. Det bästa är att det roliga har precis börjat - vi har många fantastiska funktioner som väntar på att få lanseras."

– Digital Manager, Parks and Resorts.

Parks and Resorts webbplatser är några av de snabbaste som finns. En prestanda-lösning i världsklass byggd på Contentful tillsammans med Azure och Gatsby. Det är en stor fördel att ha en gemensam plattform för alla parkers webbplatser och det blir mycket lättare att administrera - allt på ett ställe. De olika komponenterna inom plattformen kan användas för alla parker, implementeras snabbt och bäst av allt – det sparar en massa pengar.

Relaterade artiklar