Kolmården

Fantastisk kundupplevelse för Kolmårdens gäster med maxad prestanda och ett enastående köpflöde

En dag på tivolit eller djurparken ska inte handla om att stå i oändliga köer. Parks and Resorts utmanade Rebel and Bird att skapa en fantastisk kundupplevelse - både fysisk och digital. Svaret från oss blev prisbelönta webbplatser där användarna kan planera sina besök långt i förväg, kolla in alla upplevelser parkerna har att erbjuda och komma först i köerna genom att köpa sina biljetter i förväg. Och göra detta på några av världens snabbaste sajter.

E-handel med enkel självservice

Parks and Resorts, som äger fyra av Sveriges största nöjesparker, var i stort behov av att effektivisera sina webbsajter. De hade fyra olika webbpubliceringssystem vilket innebar mycket administration och långsamma arbetsflöden. 

Deras önskan var att få en bra e-handel och enklare självservice för sina användare och de bad oss därför att hjälpa dem att skapa en digital lösning som skulle ge deras kunder fantastiska upplevelser både på deras sajter och i deras nöjesparker. 

Sveriges bästa sajt med rekord i antal sålda biljetter

Resultatet talar för sig själv. Efter att vi lanserade Kolmårdens nya sajt ökade Parks and Resorts onlineförsäljning med 100%+ 

Sajten har utsetts till Sveriges bästa turistsajt och till en av Sveriges 100 bästa webbplatser av IDG. Sajten har även tilldelats silver i Svenska Designpriset.

Kolmården har nu fler gäster som besöker parken, mer trafik till kolmarden.com och till parkhotellets webbplats vildmarkshotellet.com, samt rekord i antal sålda biljetter. Detta beror till stor del på ökade erbjudanden online och större tillgänglighet för att köpa och boka biljetter.

“Vi är så glada över vår nya webbplats och stolta över att våra gäster kan njuta av en online-upplevelse i världsklass”, Digital Manager, Parks and Resorts.

Några av de snabbaste webbplatserna som finns

Med fokus på att leverera snabba och engagerande digitala upplevelser för Parks and Resorts användare, samt ett effektivare arbetssätt för Parks and Resorts medarbetare utvecklade vi fyra webbplatser som är några av de snabbaste som finns. Detta lyckades vi med genom att leverera sajter med prestandalösningar i världsklass byggda på Contentful tillsammans med Azure och Gatsby.

Leverabler

Service Design, Tjänstedesign, Användarupplevelse, Målgruppsanalys, Köpresa, Kundupplevelse, Prestanda, Skalbarhet, Plattform, Komponentbaserat, Arkitektur, Innehållsstrategi, Projektledning, A/B-testning, CX, UX Design, Digital Design, Webb Design, Webbutveckling

Kolmården casebild
Kolmården casebild

Vill du veta mer?